Logo Juf & Co

Ons aanbod

Bijles, huiswerkbegeleiding en trainingen

Bijles Huiswerkbegeleiding Trainingen

Bijles

Voor het inhalen van onderwijsachterstanden na de coronatijd.

Voor kinderen die moeite hebben met de leerstof van de basisvakken (denk aan rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen) bieden wij hulp op maat. Ook voor andere vakken kunnen wij hulp bieden. Daarnaast kan er in de bijles gewerkt worden aan de taakaanpak, werkhouding en de concentratie van uw kind. De bijles kan één-op-één plaats vinden of in een groepje.

Huiswerkbegeleiding

Voor kinderen die moeite hebben met het plannen en het maken van hun huiswerk bieden wij huiswerkbegeleiding. We nemen samen het huiswerk door, leren aan hoe uw kind huiswerk moet plannen en helpen met het voorbereiden van de toetsen. Ook begeleiden we in het ‘leren leren’ en de overgang van basisschool naar VO. Naast deze studievaardigheden kunnen wij ook hulp bieden bij het voorbereiden van de CITO toetsen. Tevens begeleiden wij uw kind bij het maken van werkstukken of spreekbeurten.

Trainingen

Ik leer anders
‘Ik leer anders’ is een training voor beelddenkers. Niet ieder kind leert op dezelfde manier. Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijzen. Logisch, want de meerderheid van de mensen (±95%) leert via het gehoor. Slechts een kleine groep leert visueel.

Lees meer

Snel leren = leuk leren
Meer leren in minder tijd en tóch beter onthouden, wie wil dat niet? De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel leerlingen een sprong in het diepe; ineens heb je wel 10-15 vakken waar je huiswerk voor krijgt en moet je van de één op andere dag een meester in het plannen en organiseren van je huiswerk zijn.

Lees meer

Op weg naar de brugklas
De overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs is spannend. Je krijgt ineens veel meer huiswerk en veel meer vakken. Hoe gebruik je een agenda? Hoe kun je woordjes het beste leren? Hoe leer je grote lappen tekst?

Juf & Co zorgt voor een goede basis en geeft uw kind zelfvertrouwen om een goede start te maken in het voortgezet onderwijs. De cursus is te volgen aan het eind van groep 8 of aan het begin van het voortgezet onderwijs.

Lees meer

Alle teksten de baas
Tijdens de training ‘Alle teksten de baas’ leert uw kind stukken tekst nog beter begrijpen. Wist u dat begrijpend lezen de basis is van bijna alle vakken?

Lees meer

Citotrainingen voor groep 6, 7 of 8
Scoort uw kind de methodetoetsen goed maar vallen de resultaten van de Cito toets steeds tegen? Met deze Citotraining krijgt uw kind extra begeleiding met de voorbereiding van zijn of haar Cito toets.

Lees meer

Aanbod voor scholen
Vanaf schooljaar 2021-2022 bieden wij leerlingbegeleiding aan op scholen. Dit kan onder of na schooltijd. Deze mogelijkheid is er ook in schoolvakanties. Scholen kunnen hiervoor een beroep doen op het Nationaal Programma Onderwijs. Te denken valt aan extra uitleg van een bepaald onderwerp aan een klein groepje, maar ook begeleiding aan individuele leerlingen, NT2-leerlingen en leerlingen die moeite hebben met concentratie, taakaanpak of leren leren. Voor meer informatie kunt u verder lezen bij werkwijze of contact met ons opnemen.

Hoe werkt Juf & Co?

  • Intake met de IB-er
  • Plan van aanpak voor iedere leerling
  • Logboek waar leerkrachten inzage in hebben
  • Evaluaties met ouders en leerkracht/ IB
  • In te zetten per uur

Wij kunnen ingezet worden om onder schooltijd kinderen individueel of in groepjes op school te begeleiden. Tevens zijn wij ook beschikbaar na schooltijd en in schoolvakanties.

Meer informatie?
Neem contact op via info@jufenco.nl, vul het contactformulier in of bel naar 06-27432772 (Annika) 06-19158032 (Carina)

Neem contact op

Juf & Co kijkt naar wat uw kind nodig heeft

Juf & Co wil kinderen weer plezier laten krijgen in het leren!

Neem contact op